Satakunnankatu 14A, 33100 Tampere
03-223 6607

Tukipohjalliset

Tog tukipohjalliset

Tukipohjallisia käytetään kengissä korjaamaan jalkojen asentoa. Tämä auttaa jalkoja toimimaan oikein joka vähentää rasitusta ja sitä kautta syntyviä kiputiloja koko kehossa.

Mikä on TOG Gait Scan™?

GaitScan™ on alansa huippuluokan tietokonelaitteisto ja ohjelma, joka on suunniteltu varta vasten avustamaan jalkojen analysointia. Tämä analyysi yhdistettynä terveydenhuollon ammattilaisen tietoon ja kokemukseen auttaa selvittämään jalan epänormaalin toiminnan. Jo pienetkin epätavalliset muutokset voivat vaikuttaa jalan tai kehon muuhun toimintaan ja aiheuttaa kipuja.

Miksi TOG GaitScan™ on niin tärkeä?

Kävellessä jalkasi on kontaktissa maahan noin 0.8 sekuntia ja juostessa noin 0.25 sekuntia. Kuvittele yrittäväsi huomata epänormaali jalan toiminta sekunnin murto-osassa pelkästään silmämääräisesti. Se on varmasti liian vaikeaa kokeneimmallekin ammattilaiselle. GaitScan™ laitteisto tallentaa askelluksesi ajoituksen ja kuormituksen jokaisessa vaiheessa kun kävelet tai juokset painematon läpi. Tämä tutkimus tarkan alaraajatutkimuksen ohella auttaa terveydenhuollon ammattilaista saamaan selvän kuvan jalkasi mekaanisesta toiminnasta ja arvioimaan tukipohjallistarpeesi.

Mitä ovat tukipohjalliset?

Tukipohjallisia käytetään kengissäsi korjaamaan jalan asentoa, jotta jalat toimisivat parhaalla mahdollisella tavalla. Huono jalan toiminta ja asento saattaa aiheuttaa erilaisia kipuja, kuten jalkaterän kipua, polvikipua, lonkkakipua ja alaselkäkipua.

Yksilölliset tukipohjalliset voivat helpottaa kipuasi korjaamalla ja stabiloimalla jalan luiden asentoja. Tämä korjaus auttaa normalisoimaan kävelytyylisi.

Miten Gait Scan™ toimii?

1. Jalan mittaus
Kävellessäsi levyllä tuhannet pienet sensorit taltioivat jalkapohjan paineen jakautumisen tiettynä aikana.

2. Jalan paineen kartoitus
Tietokone tekee askeleestasi 2D ja 3D esityksen paineesta jalkasi alla. Näet missä on liikaa tai liian vähän kuormitusta.

3. Raportin laadinta
Paineanalyysillä saadaan tärkeitä tietoja jalkasi toiminnasta kuormitettuna. Nämä tiedot voidaan tulostaa tarkastelua varten. Tiedot auttavat arvioimaan jalkasi toimintaa ja yhdessä manuaalisen tutkimuksen kanssa kertovat johtuvatko kipusi jalan epänormaalista toiminnasta.

4. Tukipohjallistarpeen määrittely
Tutkimuksen ja raportin tieto auttaa määrittelemään tulisitko hyötymään tukipohjallisista.

5. Tiedot lähetetään laboratorioon
Kun olet päättänyt tilata tukipohjalliset tutkimustiedot lähetetään Orthotic Group laboratorioon. Siellä tukipohjalliset valmistetaan juuri jalallesi sopiviksi.